З кісточками і без: баржу завантажують херсонськими кавунами

З кісточками і без: баржу завантажують херсонськими кавунами

Фоторепортаж
Укрінформ
На Херсонщині вантажать знамениту "нібулонівську" баржу херсонських кавунів та динь, які продаватимуть у супермаркетах Києва.

На Херсонщині на вантажному причалі філії «Голопристанська» ТОВ СП «Нібулон» триває завантаження баржі кавунами та динями, що мають потрапити у київські супермаркети до Дня Незалежності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив президент кооперативу "Південний союз", що об’єднує 18 фермерських господарств, Олександр Синенко.

«Баржа відправиться в цю ніч, фактично це пов’язано з графіком шлюзування, плануємо розвантажувати 22 серпня, фактично кияни будуть чекати у супермаркетах кавуни з Херсонщини до Дня Незалежності», - зазначив Синенко.

За його словами, баржа повезе у столицю близько 500 тонн вантажу – буде там і близько 20 тонн безнасінневих кавунів. Також для киян везуть близько 40 тонн динь.

Як зазначив Синенко, ціну на кавуни з усіма накладними витратами – логістикою, податками, пропонують у межах до 4 гривень за кг. Кавун важить 5 - 7 кілограм, значить ціна на нього буде від 20 до 30 гривень, диня та безнасінневий кавун - по ціні 15 гривень за кілограм.

Як зазначив Синенко в розмові з журналістами, на Херсонщині унікальні місця для вирощування кавунів – це Голопристанський, Олешківський, Скадовський райони. А для реалізації урожаю важливо, щоб фермерські господарства працювали у кооперації і щоб влада звернула увагу на необхідність розвитку річкових перевезень.

Цьогоріч на Херсонщині очікують урожай близько 300 тисяч тонн кавунів.

«Ця баржа дозволяє не лише доправити 500 тонн найсмачніших херсонських кавунів у супермаркети Києва, ця баржа допомагає нам заощадити на ремонті доріг, які потерпають від перевантаження…Те, що розвиваються водні шляхи – це для нас важливо. Я переконаний, що таких барж має бути не одна, а кілька на рік. За останні два тижнів я отримав багато запитань від друзів, колег з Києва, з інших областей – коли ж буде баржа. Баржу в Києві чекають», - зазначив голова ОДА Юрій Гусєв, який також прибув на причал, де готують до відправки баржу з кавунами.

Як повідомляв Укрінформ, вже третій рік поспіль кавуни Херсонщини відправляються до Києва безпосередньо нібулонівським флотом. Баржа прибуде до перевантажувального термінала компанії "Нібулон" у Переяславі-Хмельницькому. Саме звідси кавуни доставлятимуть у столичні супермаркети торгової мережі "Сільпо".

Фото для Укрінформу Олександра Корнякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-