У Житомирі затримали активіста, який вимагав $30 тисяч у директора підприємства

У Житомирі затримали активіста, який вимагав $30 тисяч у директора підприємства

Фото
Укрінформ
У Житомирі правоохоронці затримали керівника однієї з громадських організацій, який вимагав у керівника підприємства $30 тис., аби не перешкоджати його роботі.

«Активіст, добре знаний у Житомирі, був затриманий у першій половині дня 13 серпня в одному з престижних розважальних комплексів обласного центру після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші, проте, усі його дії відповідним чином зафіксовані»,- йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що керівник громадської організації неодноразово звертався особисто та надсилав смс-повідомлення керівнику підприємства з вимогами сплати коштів (одноразово – $30 тисяч США та щомісячно – по $5 тисяч) за неперешкоджання його діяльності.

У разі незгоди активіст погрожував використати ресурси громадськості для створення керівникові негативного іміджу та звільнення його через це з посади.

Читайте також: Зеленський на Житомирщині. Розгром бурштинових схем і кадрові чистки

Наразі тривають слідчо-розшукові заходи та вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Активістові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Фото: zt.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-