До Дня Незалежності на Чернігівщині встановлять меморіальну дошку Левку Лук’яненку

До Дня Незалежності на Чернігівщині встановлять меморіальну дошку Левку Лук’яненку

Ілюстрація
Укрінформ
До Дня Незалежності в селищі Седневі урочисто відкриють меморіальну дошку на честь відомого правозахисника, громадсько-політичного і культурного діяча, одного з авторів Акту про незалежність нашої держави, Героя України Левка Лук'яненка.

Про це у Facebook повідомив учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" і громадський активіст Сергій Черняков.

"У Седневі напередодні Дня Незалежності України планується урочисте встановлення меморіальної дошки Левку Лук'яненку, Герою України", - підписав він розміщену в пості фотографію дошки.

Раніше повідомлялося, що меморіальну дошку на честь Лук’яненка відкриють також у Чернігові по вул. Рокосовського 49-а, де він деякий час проводив свої зібрання і де досі проживає його перша дружина.

А в Седневі Чернігівського району живе рідна сестра Героя Зінаїда Лук’яненко.

Читайте також: У Чернігові відкриють меморіальну дошку на честь Левка Лук’яненка

Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року в селі Хрипівка Городнянського району Чернігівської області, помер 7 липня 2018 року в Києві. В історію увійшов як правозахисник, громадсько-політичний і культурний діяч, борець за незалежність України, співзасновник Української Гельсінської групи, народний депутат України, автор Акту проголошення незалежності України", лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-