На Донеччині ремонтують найбільш аварійну ділянку Другого водогону

На Донеччині ремонтують найбільш аварійну ділянку Другого водогону

Відео
Укрінформ
На Донеччині розпочали роботи із заміни Другого донецького водогону, що допоможе вирішити найгострішу проблему регіону - безперебійного водопостачання.

Про це 9 серпня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко.

«Зробили ще один крок до вирішення найгострішої проблеми Донеччини - безперебійного водопостачання. Розпочали роботи із заміни Другого донецького водогону (ДДВ)», - написав Кириленко.

За його словами, поки що йде заміна невеликої ділянки водогону - довжиною пів кілометра, але найбільш аварійної, саме вона з 2016 року часто ставала причиною відсутності води у Слов’янську, Краматорську, Дружківці, Костянтинівці, Торецьку.

Кириленко пояснив, що пілотний проєкт щодо заміни 530 метрів магістрального водогону діаметром 1400 мм реалізує UNICEF у співпраці з Донецькою обласною державною адміністрацією і компанією «Вода Донбасу».

Читайте також: На Донеччині відновили 140 будинків, пошкоджених окупантами РФ

«Вдячний Фонду за допомогу у вирішенні вкрай важливої для області проблеми. Крім того, реалізація цього «пілоту» дасть нам можливість точно оцінити, скільки часу потрібно буде на повну заміну необхідних 20 км водогону - цей пункт є одним з основних у обласній програмі «Вода Донеччини», - зазначив керівник регіону. Він додав, що на сьогоднішній день вже є проєктно-конструкторська документація (ПКД) на заміну 8 км Другого донецького водогону, і є сподівання, що міжнародні партнери підтримають і наступні проєкти, спрямовані на забезпечення водою жителів Донецької області.

Фото: Олександр Куць, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-