Плакат за

Плакат за "імпічмент Президенту": у Рівному суд виправдав двох активістів

Укрінформ
Суд скасував усі попередні протоколи, складені проти Дарії Коцюруби та Романа Філюка, які 25 травня цього року виходили в центр Рівного з плакатами, на одному з яких був напис "імпічмент Президенту".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська активістка, засновниця "Восток SOS" Олександра Дворецька.

"Протоколи відносно Даші Коцюруби та Романа Філюка по порушенню порядку проведення мирних зібрань 25 травня 2019 року в Рівному скасовані за відсутністю обставин та складу адміністративних правопорушень", - написала Дворецька.

Як раніше повідомлялося, тоді після мирного мітингу поліція запросила 16-річну Дарію та її друга Романа у відділок і склала протокол за неповідомлення відповідним органам при проведенні мітингів і демонстрацій. Також протокол склали і на матір неповнолітньої.

Читайте також: Закон про імпічмент буде одним із перших - Зеленський

Після цього Рівненський міський суд визнав 16-річну Дар’ю Коцюрубу винною у адміністративному правопорушенні.

Справа набула резонансу і за межами області, була реакція Президента Зеленського, а правозахисники заявили, що порушення як такого у діях молодих людей немає, адже повідомляти органам влади про мирні акції є не обов’язком, а правом.

Зі свого боку, Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на цей інцидент, закликав МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-