Під Полтавою в 11 раз із початку року горить сміттєзвалище

Під Полтавою в 11 раз із початку року горить сміттєзвалище

Фото
Укрінформ
Відучора полтавські рятувальники борються із займанням на Макухівському сміттєзвалищі, куди звозять відходи з обласного центру. Це вже 11 займання з початку року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник відділу комунікацій та інформації Головного управління ДСНС у Полтавській області Віталій Шкаревський.

"Повідомлення про надзвичайну подію надійшло учора в обід, горіння і тління відходів зафіксовано на двох га. До вечора пів гектара було погашено. Сьогодні роботи продовжуються”, - сказав Шаревський.

До ліквідації пожежі, як повідомили в пресслужбі ДСНС у Полтавській області, задіяні 10 одиниць техніки і понад 40 чоловік особового складу.

Причина займання не встановлена. Хоча до цього, зазвичай, призводить горіння газу, що утворюється внаслідок гниття рослинних решток без доступу повітря.

Читайте також: Під Тернополем побудують сучасний комплекс з переробки сміття

Міське сміттєзвалище знаходиться поряд з селом Макухівка Полтавського району і займає площу близько 17,5 гектарів, хоча для нього відведено 15 гектарів. Звалище перевантажене майже на 140 відсотків. Об'єм його нагромаджень складає понад 6 мільйонів тонн.

Уже кілька десятиліть полтавська влада веде мову про будівництво заводу з переробки відходів Макухівського сміттєзвалища, однак поки жодних рішень ще не прийняла.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-