Суд відправив ексзаступника шефа поліції Одещини під домашній арешт

Суд відправив ексзаступника шефа поліції Одещини під домашній арешт

Відео
Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва обрав для колишнього першого заступника начальника поліції Одещини Костянтина Гейка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Таке рішення ухвалено на засіданні у середу, повідомляє 5 канал.

"Цілодобовий домашній арешт до 28 вересня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурори наполягали на арешті експосадовця або заставі в розмірі понад 20 млн грн, оскільки, за їхніми словами, існує великий ризик втечі підозрюваного, а також тиску на свідків з його боку.

Водночас адвокати наполягали, що Гейко сам прийшов до прокурорів, і тікати він не збирається.

"Вчора о 10 годині я з моїм підзахисним Гейком з'явилися в приміщенні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ми одразу повідомили детективу, що саме вчора мало розглядатися два клопотання, поданих напередодні. Ми звернулися з проханням, що доставте нас до суду. От ми тут, ми не переховуємося", – заявив адвокат Андрій Смирнов.

Напередодні стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього першого заступника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області, який, за їхніми словами, переховувався від слідства.

Читайте також: Суд призначив ексочільнику поліції Одещини цілодобовий домашній арешт

Як повідомлялося, ексочільника обласної поліції Дмитра Головіна і його колишнього першого заступника Костянтина Гейка підозрюють у причетності до заволодіння і незаконної реалізації великої партії контрафактних сигарет вартістю близько 50 мільйонів гривень у змові з двома бізнесменами. Розслідування ведеться за ознаками ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Головіну та Гейку загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та з конфіскацією майна.

27 липня суд обрав Головіну запобіжний захід також у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокурори ж просили суд арештувати Головіна з альтернативою застави у 22 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-