На Харківщині запустили проєкт

На Харківщині запустили проєкт "Поліцейський офіцер громади"

Фото, відео
Укрінформ
Перші 14 із 19 голів об'єднаних територіальних громад Харківщини підписали меморандум з ГУ Нацполіції в Харківській області про підтримку проєкту "Поліцейський офіцер громади".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підписання меморандуму відбулося у Харківському національному університеті внутрішніх справ за участі заступника голови Нацполіції України генерала Ігоря Клименка, начальника ГУ Нацполіції в Харківській області генерала Валерія Сокуренка, представників керівництва Харківської ОДА, університету внутрішніх справ, начальників 38 райвідділів поліції області.

"Харківщина - четверта область в Україні після Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської областей, де впроваджується проєкт "Поліцейський офіцер громади". Проеєкт розроблений за підтримки міжнародних партнерів, у тому числі, зі США. Це продовження реформи поліції, метою якої є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтація на потреби мешканців. Невипадково девіз проекту "Я тут, щоб оберігати", - зазначив Клименко.

За його словами, громада візьме на себе частину фінансової підтримки: виділення службового приміщення, оргтехніки, забезпечення паливно-мастильними матеріалами та обладнанням для автомобілів, меблями, а за необхідності - службовим житлом. Зарплата офіцера стартує від 13 тис. грн.

"Вже отримано 300 заяв від поліцейських регіону, які бажають займатися новою справою. Після конкурсу з використанням, у тому числі, детектора брехні, а також навчанням за програмою міжнародних партнерів протягом 2-х з половиною місяців, кращі з претендентів отримають посаду поліцейського офіцера обраної громади. Офіцер громади отримає від поліції службовий автомобіль, планшет, зброю... До речі, на цю посаду зможуть претендувати і цивільні особи, але навчатися вони будуть протягом 6 місяців", - пояснив, у свою чергу, Сокуренко.

Як розповів кореспонденту Укрінформу голова Старосалтівської ОТГ Едуард Коновалов, у громаді - 6 сільських рад, а кількість населених пунктів - чи не утричі більше, і дільничному інспектору було складно об’їхати територію, не те, щоб працювати.

Читайте також: ОТГ Буковини освоїли 10 мільйонів держдопомоги на розвиток інфраструктури

"Тепер ми чекаємо на кількох поліцейських офіцерів та будемо допомагати їм, покладаючись на головний принцип: довіру з боку громадян", - наголосив він.

На Харківщині запустили проєкт "Поліцейський офіцер громади"/Фото: Національна поліціяціональна поліція

На заході представники ОТГ Дніпропетровщини поділилися першим досвідом, закликаючи колег підтримати проєкт.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що з часом поліцейські офіцери ОТГ будуть працювати в 30 тис. населених пунктів країни, де проживають близько 28 млн громадян.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-