Назвали причину отруєння працівників «Міропласту» у Дніпрі

Назвали причину отруєння працівників «Міропласту» у Дніпрі

Укрінформ
Спеціалісти Держспоживслужби у Дніпропетровській області встановили, що причиною 20 випадків гострої кишкової інфекції у працівників промислового підприємства ТОВ «Міропласт», є сальмонела.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

«У 2-х хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, виділено збудника – Salmonella interitidis. З епідеміологічного анамнезу було встановлено, що усіх хворих об’єднує вживання страв у їдальні підприємства. Організацію харчування працівників ТОВ «Міропласт» здійснює ФОП Синявська», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розпочато епідеміологічне розслідування та інспектування зазначеного суб’єкта господарювання, який надає послуги з організації харчування.

Спеціалістами Держпродспоживслужби у ході перевірки було виявлено порушення вимог санітарного законодавства та вимоги щодо обігу харчових продуктів, порушення технологічного процесу приготування страв. З метою локалізації спалаху гострої кишкової інфекції ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області винесено рішення про призупинення роботи їдальні ТОВ «Міроплас».

Читайте також: У Дніпрі кількість працівників підприємства, які отруїлися, зросла до 20

До регіональної лабораторії Держпродспоживслужби на лабораторні дослідження направлено харчові продукти та готові страви, проби питної води та змиви з об’єктів довкілля. Дослідження тривають.

Хворих госпіталізовано до міської клінічної лікарні № 21 ім. проф. Є.Г. Попкової Дніпровської міської ради та Новомосковської районної лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 20-23 липня було госпіталізовано 17 працівників ТОВ «Міропласт» з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція. За 24 липня кількість госпіталізованих працівників, які отруїлися від прийому їжі збільшилась до 20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-