СБУ завела справу на посадовців ArcelorMittal Кривий Ріг за статтею

СБУ завела справу на посадовців ArcelorMittal Кривий Ріг за статтею "екоцид"

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України зареєстрували кримінальне провадження щодо посадовців "ArcelorMittal Кривий Ріг" через забруднення навколишнього середовища.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За попередньою інформацією, представники приватного промислового підприємства порушували норми екологічної безпеки на виробництві. Також вони систематично не допускали на територію об’єкта працівників Державної екологічної інспекції, які мали здійснювати вимірювання токсичних викидів у повітря" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така протиправна діяльність посадовців підприємства може загрожувати екологічній ситуації в місті та безпеці його мешканців.

Читайте також: Війна на Донбасі несе загрозу екологічної катастрофи, включаючи ядерну

У зв’язку з цим, слідчі СБ України зареєстрували кримінальне провадження за ст. 441 Кримінального кодексу України (Екоцид).

Пізніше в пресцентрі СБУ підтвердили Укрінформу, що мова йде про гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня Президент України Володимир Зеленський на нараді з питань екологічної ситуації, звертаючися до представників "ArcelorMittal Кривий Ріг", запропонував запровадити безкоштовні програми лікування онкологічних захворювань для мешканців міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-