Москаля нагородять угорським орденом - Сіярто

Москаля нагородять угорським орденом - Сіярто

Укрінформ
На найближчому національному святі в Угорщині ексголову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля нагородять державною нагородою Угорщини - Командорським хрестом.

Про це міністр МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив на пресконференції в Берегові 16 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час найближчого національного свята в Угорщині пан Москаль буде нагороджений Командорським хрестом. Це вища державна нагорода Угорщини за громадські заслуги перед державою. Ми дуже цінуємо діяльність пана Москаля за часи його керівництва Закарпаттям, він зробив багато для розвитку цього регіону, він будував дружбу між угорцями та українцями,” - сказав Сіярто.

Читайте також: Сіярто заявляє, що його вояж на Закарпаття не є втручанням у вибори

З його слів, вручення такої нагороди в Угорщині іноземним політикам не є чимось особливим.

“Ми часто нагороджували політиків із сусідніх країн такими нагородами,” - сказав Сіярто та додав, що, на його думку, це стане приводом для гордості в Україні.

Як відомо, Геннадій Москаль очолював Закарпатську ОДА з липня 2015 року до квітня 2019, під час скандального обговорення п.7 закону “Про освіту” займав сторону угорської сторони та критикував український закон, наголошуючи, що “мовна” стаття не повинна торкатися угорської меншини і “урізати” вже наявні права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-