На полонині Боржава створять регіональний ландшафтний парк

На полонині Боржава створять регіональний ландшафтний парк

Документ
Укрінформ
Т.в.о. голови Закарпатської ОДА Іван Дуран направив на розгляд Закарпатської обласної ради розпорядження про створення та оголошення об'єкту природньо-заповідного фонду місцевого значення Регіональний ландшафтний парк "Полонина Боржава".

Про це повідомив Віталій Грегор, представник робочої групи по захисту полонини Боржава на своїй сторінці у Facebook.

“Т.в.о. голови Закарпатської ОДА Закарпаття Іван Дуран сьогодні направив на розгляд Закарпатської обласної ради розпорядження про створення та оголошення об'єкту природно-заповідного фонду місцевого значення Регіональний ландшафтний парк "Полонина Боржава". Це надасть особливий охоронний статус даній території і убезпечить її від будь-якого будівництва. Таке рішення було прийнято за наслідками засідань робочої групи із захисту полонини Боржава з числа представників громадськості, структурних підрозділів ОДА та науковців біологічного факультету УжНУ, який і є розробником даного суспільно необхідного проєкту”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, даний об'єкт ПЗФ буде створений у межах Воловецького, Міжгірського, Свалявського та Іршавського районів.

Також Грегор повідомляє про ще одне розпорядження т.в.о. голови ОДА Дурана - про визнання документації щодо забудови вітряками полонини Боржави такими, що суперечать законодавству.

Читайте також: На Закарпатті не дозволили будувати вітряки на унікальній полонині

Полонина Боржава – унікальна природоохоронна територія, частина Смарагдової мережі (реєстровий номер UA0000263). Флора і фауна хребта налічує десятки червонокнижних видів рослин і тварин, а через сам хребет проходять міжнародні міграційні шляхи птахів і кажанів. Існує проект забудови полонини 34-ма вітряками висотою 180 м. Проект інвестують турки.

Фото: tourinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-