Біля пам’ятника Жукову у Харкові облили зеленкою проросійського ексдепутата

Біля пам’ятника Жукову у Харкові облили зеленкою проросійського ексдепутата

Фото
Укрінформ
У Харкові проросійського ексдепутата міськради Андрія Лесика облили зеленкою, коли він прийшов "вшанувати пам'ять" сталінського маршала Георгія Жукова.

Про це колишній депутат повідомив у  Facebook.

"Сьогодні, під час покладання квітів до пам'ятника (нині знесеного - ред.) маршала Жукова, а сьогодні 45-а річниця з дня його смерті, прийшли радикально налаштовані люди... зривали захід, забирали квіти, обливали зеленкою", - повідомив Лесик.

Фото: objectiv.tv

Як повідомляв Укрінформ, Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандата.

15 грудня 2017 року екс-депутат Харківської міськради Лесик був затриманий співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він, за його словами, лікувався. Він узятий під варту як підозрюваний за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі, - до блокування транспортних розв'язок з метою перешкоджання пересуванню містом військових і поліції та проведення незаконного референдуму.

Читайте також: Повалення пам'ятника Жукову: поліція підтвердила обшуки в Харкові

У березні 2018 року йому оголосили підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК України (спротив співробітникам правоохоронного органу та заподіяння їм легких тілесних ушкоджень).

2 червня 2019 року, перед початком з'їзду партії "Довіряй справам", активісти влаштували акцію протесту проти реваншу колишніх членів Партії регіонів. Після цього частина протестувальників попрямувала до пам'ятника радянському маршалу Георгію Жукову, що розташований неподалік на проспекті Петра Григоренка, і знесла його, встановивши на постаменті прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-