Пам'ять Євгена Коновальця вшанували фестивалем у його рідному селі

Пам'ять Євгена Коновальця вшанували фестивалем у його рідному селі

Фото
Укрінформ
На Львівщині триває молодіжний патріотичний фестиваль "Зашків – джерело Духу". Він присвячений 128-й річниці від дня народження провідника ОУН полковника Євгена Коновальця і проводиться у його рідному селі Зашків Жовківського району.

«У великій світовій драмі наших днів ми маємо вибір: або бути творцями, або жертвами історії» - ці слова полковника Євгена Коновальця є актуальними і сьогодні. Завжди буде роль людини, роль держави визначальною у тих чи інших пріоритетах розвитку світу. У наш час ці слова набувають особливої гостроти. Сьогодні ми дійсно маємо великий ризик стати жертвами історії, але маємо шанс стати її творцями. Якщо хтось думає, що історія твориться де-інде – це не так. Фестиваль «Зашків» - це теж історія, не лише у хронологічному вимірі, адже це вже 13-й фестиваль, а у моральному, культурному, державотворчому аспектах. Це захід, на якому формується національний, патріотичний фундамент», - наголосив, вітаючи учасників фестивалю, заступник голови ЛОДА Роман Филипів.

Фестиваль “Зашків — джерело Духу” / Фото: loda.gov.ua

За словами організаторів, унікальність фестивалю у тому, щоб згуртувати молодих людей, які приїжджають на батьківщину Євгена Коновальця. Одна із особливостей "Зашкова" – фестиваль є повністю безалкогольним. Впродовж заходу працює “тверезий патруль”, який стежить за дотриманням цього правила.

У програмі фестивалю - концерт, низка спортивних та патріотичних заходів. Усі події, що проводяться, поєднані між собою патріотично-історичною, фольклорною та оздоровчою тематикою. Фестиваль передбачає різноманітні лекції, дискусії, футбольні поєдинки. Наймолодші учасники заходу можуть пострибати на батутах.

Читайте також: Пам'ять Євгена Коновальця вшанували у його рідному селі

Також під час фестивалю презентують насичену музичну програму, зокрема виступи українських етно- та рок-гуртів на національно-патріотичну тематику.

Передбачений також показ військової техніки, показові виступи вихованців кінологічного навчального центру західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, виставка зброї тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-