Пам'ять Євгена Коновальця вшанували у його рідному селі

Пам'ять Євгена Коновальця вшанували у його рідному селі

Фото
Укрінформ
У селі Зашків Жовківського району на Львівщині відбулись урочистості з нагоди 128-ї річниці від дня народження військового і політичного діяча Євгена Коновальця. 
У його рідному селі представники громадськості та влади поклали квіти до його погруддя та засвітили лампадки. Тут відбулось громадське віче.

“Євген Коновалець – військовий, політичний та громадський діяч, який свого часу показав як гуртувати народ, як військовою силою наводити порядок в Україні. Саме Євген Коновалець з’єднав воєдино патріотичні націоналістичні організації у 1929 році. Він є дороговказом для сучасних поколінь як потрібно діяти у військовій та політичній сферах. Українська держава, яка зараз потерпає від ворога і гуртується в боротьбі, має брати приклад з полковника Коновальця”,- зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Андрій Ковальський.

На честь Євгена Коновальця упродовж 14-16 червня у селі Зашків пройде 13-й молодіжний патріотичний фестиваль «Зашків – джерело Духу».

Під час фестивалю на гостей чекає концерт, низка спортивних та патріотичних заходів. Усі події, що проводитимуться, поєднані між собою патріотично-історичною, фольклорною та оздоровчою тематикою.

Читайте також: В Івано-Франківську вшанували пам'ять полковника Армії УНР Коновальця

Окрім цього, передбачено показ військової техніки, показові виступи вихованців кінологічного навчального центру Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, виставка зброї тощо.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-