В Україні створили вже 909 тергромад - Мінрегіон

В Україні створили вже 909 тергромад - Мінрегіон

Децентралізація
Укрінформ
В Україні в рамках реформи децентралізації створено вже 909 об’єднаних територіальних громад.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, коментуючи результати моніторингу міністерством процесу об’єднання, інформує портал "Децентралізація".

"Маємо вже 909 об’єднаних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Люди там вже живуть в умовах, коли місцева влада не ховається від проблем, не перекладає на район, область чи державу, а намагається вирішити їх самостійно або разом з мешканцями. Для цього ОТГ мають і повноваження, і можливості. Тому і якість життя там поступово покращується. Але, на жаль, досі багато громад «хочуть ще подумати», «не хочуть поспішати», хвилюються, що «більше втратять, ніж отримають», і цим консервують свою неуспішність", - сказав Негода.

Читайте також: Зубко: Децентралізацію розпочинали як щеплення від федералізму і вона зшиває країну

Він додав, що "реваншу централізації" в Україні не буде, бо сотні громад, які відчули успіх, цього не дозволять.

Згідно з даними моніторингу, громади у 94 районах з 490 (крім 25 тимчасово окупованих) досі не беруть участі у процесах об’єднання. Також дані моніторингу свідчать, що Житомирщина зберігає лідерство у формуванні об’єднаних громад. Найповільніше створення громад відбувається на Вінниччині та Закарпатті. На Волині, Житомирщині, Запоріжжі та Чернігівщині не залишилося жодного району без ОТГ.

Інфографіка: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-