Народила і покинула: з Росії повернули тримісячного українця

Народила і покинула: з Росії повернули тримісячного українця

Укрінформ
Після довготривалих перемовин та домовленості з російською стороною в Україну повернуто малолітню дитину, яка залишилася на території РФ без законних представників.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Поверненням дитини займалися служба у справах дітей Луганської облдержадміністрації та Посольство України в РФ. Було ідентифіковано, що мати дитини має українське громадянство, тому й дитина є громадянином України. Кілька місяців тривав пошук родичів за місцем реєстрації матері, які могли б забрати дитину. А коли всі пошуки виявилися безрезультатними, було організовано її повернення на Батьківщину», - йдеться в повідомленні.

Тримісячного хлопчика, якого мати народила і залишила в пологовому будинку Москви, було передано на російсько-українському пункті пропуску «Ровеньки – Танюшевка» представникам України.

Читайте також: Діти родини Сусляків, що повернулися з Грузії, потребують реабілітації - Кулеба

У той же день маленького громадянина України влаштовано в обласний будинок дитини.

«Ми зробили все можливе для повернення дитини до України. Кілька місяців роботи – і сьогодні хлопчик вдома! Поки що – в Луганському дитячому будинку. Але ми вже шукаємо йому нову сім’ю, в якій він обов’язково буде щасливий», – зазначила начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-