Невідомі розмалювали стелу з барельєфом Кучми у Дніпрі

Невідомі розмалювали стелу з барельєфом Кучми у Дніпрі

Фото
Укрінформ
У Дніпрі невідомі розмалювали стелу з барельєфом другого президента України Леоніда Кучми.

Про це повідомляє сайт телеканалу "Відкритий" .

"У четвер, 6 червня, в Дніпрі невідомі розмалювали стелу, яка присвячена Президенту України в 1994-2005 роках Леоніду Кучмі ... Барельєф Кучми перекреслений червоною фарбою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, нижче барельєфа нанесли напис “Хто вбив Гонгадзе?”.

Бетонні стели з зображеннями людей, які прославили Дніпропетровщину, були встановлені в обласному центрі в 2012 році на нинішній площі Козацькій, яка тоді називалася площею 80-річчя Дніпропетровської області.

Читайте також: На "мосту Кличка" встановлять суперброньоване скло

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський призначив Леоніда Кучму представником України в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуацій в Донецькій і Луганській областях. 5 червня Кучма заявив про необхідність записати в нових домовленостях щодо режиму тиші в зоні збройного конфлікту на Донбасі норму "не стріляти у відповідь", що викликало вельми неоднозначну реакцію в українському суспільстві.

21 березня 2011 року Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження проти Леоніда Кучми в рамках справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе. У грудні 2011-го року суд визнав незаконною і скасував постанову Генпрокуратури про відкриття кримінального провадження проти Кучми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-