Завод з переробки сміття планують побудувати на Чернігівщині

Завод з переробки сміття планують побудувати на Чернігівщині

Відео
Укрінформ
У Мені на Чернігівщині планують побудувати сміттєпереробний завод.

Про це повідомляє UA: Чернігів .

«У Мені через півтора року планують побудувати сміттєпереробний завод. Завод зможе переробляти 250 тисяч тонн сміття - це 65% відходів, які з'являються в Чернігівській області за рік. Планується, що за рахунок переробки сміття завод буде генерувати газ », - йдеться в повідомленні.

За інформацією, під модульний промисловий об'єкт повинні відвести 7 гектарів землі. На даний момент розробляється проект самого заводу. Будувати планують за гроші австрійських інвесторів. Коли підприємство вийде на проектну потужність, тут будуть працювати 120 робочих, яких перед цим навчать за ті ж грантові гроші.

Читайте також: Борг пільговиків перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 2,4%

Міський голова Мени Геннадій Примаков розповів, що сам завод передбачає цілу інфраструктуру збирання та переробки сміття.

«Тобто, (об'єкт створюється - ред.) з розумінням того, що звозитимуться не тільки ті побутові відходи, які утворюються, а й ті, що вже є. Тобто стихійні звалища. Звалища, які не зареєстровані, старі звалища. Воно все буде доставлятися в закритій формі, тобто екологічно це буде безпечно, чисто. Це екологічна програма сама по собі », - підсумував Примаков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-