Сильні зливи підтопили населені пункти на Кіровоградщині та Вінниччині

Сильні зливи підтопили населені пункти на Кіровоградщині та Вінниччині

Фото
Укрінформ
У Кіровоградський та Вінницькій області через сильні зливи станом на 7 годину ранку 6 червня підтоплені більше 40 житлових будинків, а також присадибні ділянки і підвальні приміщення.

Про це повідомляє ДСНС України.

"У Кіровоградській області 5 червня у м. Гайворон внаслідок інтенсивних опадів відбулося підтоплення 20 житлових будинків та 48 присадибних ділянок. Станом на 7 годину залишаються підтопленими 20 житлових будинків з присадибними ділянками. Рівень води поступово спадає", - йдеться у повідомленні.

Фото: Управління ДСНС у Кіровоградській області

Зазначається, що протягом доби відкачано 6 тис. 792 куб м води. До робіт залучено 6 од. техніки, 8 мотопомп та 40 чол., з них від ДСНС залучено 3 од. техніки, 5 мотопомп та 33 чол. особового складу.

На місці працює оперативна група У ДСНС у Кіровоградській області.

Водночас, у Вінницькій області 5-6 червня внаслідок інтенсивних опадів відбулося підтоплення 21 житлового будинку та 26 присадибних ділянок у с. Мартинівка Жмеринського р-ну та с. Ставки Бершадського р-ну.

"Станом на 7 годину підтоплень житлових будинків немає, залишаються підтопленими підвальні приміщення у 21 домогосподарстві (с. Мартинівка – 11 та с. Ставки – 10). Рівень води поступово спадає”, - наголосили в ДСНС.

Протягом доби здійснено 6 виїздів для відкачування води, всього відкачано 2 тис. 263 куб м води. Від ДСНС залучалося 25 чол. о/с, 6 од. техніки та 7 мотопомп.

Читайте також: Негода на Херсонщині пошкодила будинки та "відрізала" від світла три села

Окрім того, Служба автомобільних доріг у Вінницькій області. повідомляє про обмеження  проїзду автомобільною дорогою Т-02-18 в напрямку міста Бар через підтоплення і пошкодження дорожнього покриття зливою.  

"Обмежено проїзд автомобільною дорогою Т-02-18 в напрямку міста Бар. Внаслідок сильних злив підтоплено частину дороги в районі повороту на с. Кармалюково", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що об'їзд непроїзної ділянки забезпечено через дорогу місцевого значення "Жмеринка — Чернятин – Бар".

На зазначеній ділянці, розташованій у понижений частині дороги, відбулося підтоплення і замулення проїжджої частини глинистим мулом і рештками рослин, знесених з полів та трав’янистих ділянок. Частина узбіччя дороги та бічні частини асфальтного покриття зазнали руйнувань через підмивання потоками води.

Фото: Служба автодоріг у Вінницькій області

Наразі невідомо скільки часу займе повернення непроїзної ділянки до належного стану.

У відомстві пообіцяли інформувати про подальші зміни в русі автодорогою Т-02-18.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-