Жителі передмістя Одеси не пропускають через своє село фури до порту

Жителі передмістя Одеси не пропускають через своє село фури до порту

Фото
Укрінформ
Жителі села Усатове, що на західній околиці Одеси, розпочали акцію блокування руху великогабаритних автомобілів, які через перевантаження руйнують асфальтове покриття сільської дороги і стіни прилеглих будинків.

Люди вимагають від обласної влади, керівництва Одеського порту та Служби автомобільних доріг перенаправити потік автопоїздів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дорога, яку проклали в Усатовому всередині минулого століття, не розрахована на величезний потік фур, які цілодобово рухаються в напрямку "Євротерміналу" Одеського порту і в зворотньому напрямку. Через це дорожнє полотно доводиться раз у раз ремонтувати, вкриваються тріщинами внаслідок вібрації також стіни прилеглих будинків. Ми вимагаємо перенаправити потік автопоїздів, які часто-густо перевантажені", - пояснює ситуацію одна з учасниць акції протесту Олександра Стельмах.

Поки ніхто з керівників Одеського морпорту чи Служби автомобільних доріг не відреагував на вимоги жителів Усатового.

Учасники акції також погрожують блокувати рух транспорту на Об'їзній дорозі до порту, якщо на їхні вимоги не зважатимуть.

Читайте також: На Херсонщині сапери перекривали трасу через підозрілу коробку

Староста Усатового Юрій Маковейчук зазначив, що кілька років тому здійснено за рахунок місцевого бюджету ремонт сільської дороги, однак асфальтове покриття нещадно руйнують перевантажені автопоїзди, адже водії фур ігнорують обмеження в 24 тони. Скільки часу триватиме акція блокування автотраси, очевидно, залежить від того, коли узгодять комплексне рішення керівники обласної влади та зацікавлених комерційних структур.

Сесія сільради уже прийняла рішення про встановлення знаків, які забороняють рух через селище великовантажного транспорту і рух вантажівок з причепом.

На думку Олександра Ілька, що очолює департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міськради, щоб зняти проблему проїзду великовантажного транспорту через Усатове, потрібно розробити проект і прокласти поряд із селищем нову дорогу "Хаджибей-2".

"Я побував на Балтській дорозі, на вулиці Хуторській, і вважаю, що комплексне рішення можливе за умови координації зусиль Служби автомобільних доріг України, адміністрації Одеського морського порту та АМПУ" - наголосив він.

Фото: Думская.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-