У Житомирі презентували муніципальну варту

У Житомирі презентували муніципальну варту

Фото
Укрінформ
У Житомирі представили міське громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна Варта».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Муніципальна Варта» – це громадське об'єднання, утворене на добровільних засадах, з метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, підрозділам Державної прикордонної служби України та органам виконавчої влади, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захисті життя та здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Громада на Чернігівщині замахнулась на будівництво картодрому

Як розповів кореспондентові Укрінформу голова Ради ветеранів України Володимир Лагута, до муніципальної варти увійшли колишні військовослужбовці та учасники бойових дій на Донбасі.

«Ми вже працюємо і маємо погодження від Нацполіції. Наші представники слідкували за громадським порядком під час президентської виборчої кампанії, коли в місто приїздили кандидати, а також ми присутні на сесіях міської ради», - додав Лагута.

За його словами, виконкому міської ради презентували муніципальну варту, аби показати, що він має додатковий механізм впливу на виконання важливих рішень.

 Фото: zt-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-