Мер Дніпра позивається до єпископа ПЦУ

Мер Дніпра позивається до єпископа ПЦУ

Укрінформ
Міський голова міста Дніпро Борис Філатов звернувся до суду з позовом проти архієрея ПЦУ - єпископа Дніпропетровського та Криворізького Симеона (Олега Зінченка).

Мер стверджує, що священик висунув проти нього неправдиві звинувачення і не спростував їх, повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

"Борис Філатов не дочекався спростування звинувачень від Зінкевича та подав на нього до суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в міськраді, Зінкевич під час офіційної прес-конференції озвучив "власні судження", які, на думку мера, не відповідають дійсності.

За кілька днів Філатов передав єпископу листа, яким вимагав публічного спростування слів на свою адресу. У відеозаписі з прес-конференції, долученому до листа мера у Facebook, архієрей засуджує "легковажні", на його думку, коментарі Філатова з приводу отримання Томосу Православною церквою України.

Читайте також: Синод ПЦУ заборонив духовенству балотуватися у Раду

"Тепер із голослівними звинуваченнями пана Зінкевича розбиратиметься Бабушкінський районний суд. Умисне привселюдне обмовляння очільника Дніпра має згубний вплив на його ділову репутацію та думку про нього серед містян", - наголошують в міськраді.

Справу розглядатиме суддя Катерина Лукінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-