У Полянській ОТГ виділять понад 300 тисяч на житлові кредити

У Полянській ОТГ виділять понад 300 тисяч на житлові кредити

Децентралізація
Укрінформ
Полянська сільська рада на Закарпатті планує виділити 330 тисяч гривень протягом цього року на програму кредитної підтримки індивідуального житлового будівництва мешканців «Власний дім».

Про це повідомив голова Полянської об'єднаної територіальної громади Іван Дрогобецький, інформує портал "Децентралізація".

"З 2015 по 2018 роки Полянська сільська рада виділила на «Власний дім» 747 тисяч гривень... Цього року заплановано виділити 330 тисяч гривень, а наступного ми плануємо виділити вже понад 1 млн грн", - сказав він.

Дрогобецький додав, що коли виділять 1 млн грн, то з бюджету ОТГ заплатять лише 200 тис. грн, а 800 тис. грн надійде від тих, хто вже користуються наданими кредитами.

Читайте також: Зарплати вищі і нові амбулаторії: як реформується медицина на Буковині

Крім того, повідомляється, що Полянська громада підписала договір із Закарпатським обласним фондом інвестування, оскільки безпосередньо не має права на надання кредитів. Фонд виступив як співфінансист громади, надаючи частину коштів і отримуючи за це 3% від суми кредиту.

У 2015 році програмою скористалися 5 осіб, у 2018 – 17 осіб, а загалом до послуг «Власного дому» звернулися 45 жителів громади. За розрахунками фахівців Полянської ОТГ, через 10 років об’єм кредитної програми має зрости до 5 млн грн.

Зазначається, що такі кредити сприяють покращенню туристичної привабливості ОТГ, оскільки місцеві жителі здають житло в оренду. Торік село Поляна відвідали понад 4 тисячі туристів.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-