Дві лікарні на Львівщині реконструюють за кіотські кошти

Дві лікарні на Львівщині реконструюють за кіотські кошти

Фото
Укрінформ
Дві лікарні на Львівщині увійшли до нового переліку соціальних об’єктів, реконструкція та екологічна модернізація яких відбуватиметься за так звані кіотські кошти, отримані Україною від урядів Японії та Іспанії у результаті продажу надлишку квот на викиди парникових газів.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час інспектування завершального етапу робіт з утеплення Сокальської районної лікарні та Червоноградської центральної міської лікарні на Львівщині, повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України.

За умовами договору по Кіотському протоколу, кошти від продажу надлишків квот на викиди парникових газів повинні витрачатися виключно на екологізацію важливих соціальних об’єктів, наприклад, шкіл та лікарень.

«Йдеться, зокрема, про утеплення стін та встановлення нових вікон у закладах освіти й охорони здоров’я у різних регіонах України. На жаль, свого часу за президентства Віктора Януковича Україна втратила довіру від наших партнерів – Японії та Іспанії, погорівши на корупційних схемах. Були випадки, коли іноземних інспекторів, які приїздили перевірити хід виконання робіт, «схемачі» привозили зовсім за іншими адресами, видаючи один об’єкт за інший. Такі історії були й на Львівщині, яка тоді також входила до програми реконструкції важливих соціальних об’єктів за рахунок «зелених інвестицій». Насправді нам знадобився не один рік, щоб відновити довіру іспанського та японського урядів», - пояснив Семерак.

Результатом відновленої довіри до України стала модернізація вагонів метрополітену у Києві, заміна автомобілів на більш екологічні та сучасні для Міністерства внутрішніх справ України і Державної екологічної інспекції. Також у березні нинішнього року розпочато роботи з реконструкції двох навчальних корпусів Національного університету імені Тараса Шевченка.

«Окрему увагу ми приділили медичним закладам, адже довкілля та здоров’я громадян взаємопов'язані. Зараз ми паралельно виділили кошти на утеплення двох столичних медичних закладів - Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова та Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.Амосова, і тішуся, що Львівщина також увійшла до першої десятки об'єктів, де Україна проводить екологічну модернізацію за рахунок кіотських коштів», - наголосив Семерак.

Читайте також: У Мінекології розповіли, куди витратили "кіотські гроші"

Він зазначив, що зараз триває процедура оформлення документів на прийняття в експлуатацію модернізованих споруд обох лікарень Львівщини, які оновлюються за кіотські кошти.

Фото: menr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-