Зубко закликав усі ОТГ  провести плогінг до дня охорони довкілля

Зубко закликав усі ОТГ провести плогінг до дня охорони довкілля

Децентралізація
Укрінформ
Плогінг - біг з одночасним збором сміття з узбіччя - необхідно провести на території кожної об'єднаної територіальної громади країни під час Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня 2019 року.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на акції з плогінгу #МояЧистаГромада 1 червня 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропоную всім нашим 899 громадам, які створені в Україні, зробити цей захід (плогінг-ред.) на День захисту довкілля", - зазначив Зубко.

Він додав, що вся інформація щодо того, як організовувати подібні заходи, буде розміщена на сайті Мінрегіону.

Читайте також: Гройсман проти спроб "підрихтувати" реформу децентралізації

За словами Зубка, завдяки реформі децентралізації в Україні постійно збільшується кількість ОТГ, які самостійно займаються сортуванням та переробкою сміття.

Однією з таких стала Великодимерська ОТГ, саме на її території і відбулася пілотна акція з плогінгу #МояЧистаГромада, який організували Мінрегіон та Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-