Стало відомо, куди переведуть в’язнів з одеської колонії

Стало відомо, куди переведуть в’язнів з одеської колонії

Укрінформ
В’язнів виправної колонії №51 в Одесі, де стався бунт, переведуть у пенітенціарні заклади Херсонської та Миколаївської областей.

Про це сказав заступник міністра юстиції Денис Чернишов журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час цих подій, що відбулися, ув'язнені спалили лазню, крамницю, чергову частину, що не дозволяє нормально функціонувати цій установі. Тому було прийнято рішення... Скажімо так: відновлення - це буде мільйони і мільйони гривень. Тому в силу того, що в нас є надлишкові місця в південному регіоні, буде в найближчі дні представлений план. Поки що в три установи базові в південному регіоні можуть бути переміщені ув'язнені", - сказав Чернишов.

Він додав, що під час переведення ув'язнених будуть враховувати їх максимальне наближення до родичів, щоб ті могли їх відвідувати.

На уточнююче запитання, в які саме області переведуть ув'язнених, Чернишов відповів: "Це Херсонська і Миколаївська області".

Заступник міністра також повідомив, що на сьогоднішній день у колонії №51 перебувають 445 ув'язнених, що, за його словами, становить менше, ніж 50% наповнення, і згідно з постановою Кабінету міністрів дозволяє розглядати питання про оптимізацію цієї установи.

Також Чернишов повідомив, що сьогодні зранку відбулося засідання комісії Міністерства юстиції з оптимізації установ виконання покарань, на якій було розглянуто доповідну записку щодо стану колонії №51 і пропозиції щодо її подальшого функціонування.

На запитання кореспондента Укрінформ, що буде на місці колонії №51 після переведення ув'язнених, заступник міністра наголосив: "Держава буде вирішувати, що буде на місці колонії, це державна власність".

Як повідомлялося, 27 травня у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею. Постраждали 13 працівників виправного закладу, троє з них були госпіталізовані.

Перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законі" з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа "Південна виправна колонія № 51" - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, уперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-