У Харкові закрили

У Харкові закрили "автошколу Зайцевої"

Укрінформ
Автошкола в Харкові, де отримувала водійські права Олена Зайцева, винуватиця ДТП, в якій загинули шестеро перехожих, припинила свою діяльність.
Про це повідомив в ефірі ObozTV начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, зауваживши, що через суспільний резонанс керівництво автошколи вирішило закритися, а не виправляти порушення, виявлені в ході слідства.

Зокрема, Криклій нагадав, що акредитаційна комісія розглянула перелік порушень, які стосувалися матеріально-технічної бази, і, згідно з процедурою, запропонувала автошколі їх виправити.

"Розуміючи суспільний резонанс, я так вважаю, вони вирішили їх не виправляти. Тому що їм все одно би вже не дали нормально жити. Тому вони вирішили в принципі закривати діяльність автошколи", – зазначив керівник Головного сервісного центру МВС.

Він також звернув увагу, що його відомство позбавлене функції перевірки автошкіл і може їх проінспектувати тільки в разі яких-небудь надзвичайних подій.

"У школі, де навчалася Зайцева, факти порушень виявило слідче управління Харківської області в рамках слідчих дій. Вони перевіряли наявність журналів, чи була присутня Зайцева на навчанні, чи розписувалася в журналах під час відвідування занять. Під час цього вони виявили певні недоліки в діяльності автошколи, про що повідомили нам. І ми вже це звернення розглянули", – повідомив він.

Читайте також: Апеляції на вирок Зайцевій та Дронову розглянуть 14 серпня

Як повідомлялося, 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова автомобіль Lexus під керуванням 20-річної студентки Харківського національного університету імені Каразіна Олени Зайцевої врізався в автомобіль Volkswagen Tuareg, що виїжджав на перехрестя, за кермом якого був 49-річний підприємець Геннадій Дронов. В результаті Lexus відкинуло на пішоходів, які стояли та тротуарі. На місці загинули п'ятеро людей, одна жінка померла в лікарні, ще п'ятеро були тяжко травмовані.

Суд дав Зайцевій і Дронову по 10 років ув'язнення - максимальний строк покарання, передбачений статтею 286 КК України про порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо це спричинило загибель кількох осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-