На заході України продовжується підвищення рівнів води у річках

На заході України продовжується підвищення рівнів води у річках

Укрінформ
У річках на заході України 31 травня продовжується підвищення рівнів води.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"За даними Укргідрометцентру, у зв'язку з очікуваними дощами та зливами 31 травня очікується (продовжується) підйом рiвнiв води над рiвнями на річках: Закарпаття на 0.3-1,0 м (у нижній течiї р. Боржава на 0,2-0,5 м, що зумовить ускладнення гідрологічної ситуації); на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) очікується продовження поступового підйому рiвнiв води на 0,1 - 0,5 м над рівнями 29 травня на 08 год. Подальше затоплення заплавних територій та сільськогосподарських угідь на великих площах; на рiчках басейну Прип’яті на 0,1-0,5 м, зберігається можливість подальшого затоплення заплав, с/г угідь; у Любешiвському р-ні Волинської обл. - початкового затоплення господарських споруд в ряді сільських населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при сильних зливах у Карпатському регіоні можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку. В Карпатах зберігається загроза утворення локальних селевих потокiв.

Читайте також: Останній день весни буде з грозами, градом та спекою до +33°

Крім того, у зв'язку з очiкуваними значними опадами, 31 травня та протягом доби 1 червня, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується вiдновлення пiдйомiв рiвнiв води на 0,3 - 1,0 м над рiвнями 30 травня на 08 годину, без негативних наслідків.

Також у зв’язку iз значними дощами, впродовж доби 31 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 – 1, 0 м над рiвнями 30 травня на 08 год, без негативних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-