Чернігівська міськрада рекомендує утриматися від шапіто з тваринами

Чернігівська міськрада рекомендує утриматися від шапіто з тваринами

Укрінформ
Сесія Чернігівської міської ради рекомендувала суб’єктам господарювання всіх форм власності утримуватися від укладання договорів на розташування пересувних цирків із тваринами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рекомендувати суб’єктам господарської діяльності, підприємствам, установам, організаціям всіх форм власності утримуватися від проведення діяльності, яка передбачає розміщення на території м. Чернігова пересувних цирків, що використовують тварин", - йдеться у рішенні, ухваленому без обговорення.

Відомо, що проект даного рішення до міськради подала депутат Регіна Гусак. Вона зробила це після того, як зооволонтери принесли їй звернення з проханням заборонити виступи цирків із тваринами в Чернігові, підписане двома сотнями небайдужих. А до того була електронна петиція, яка набрала понад 400 підписів при 250 необхідних для розгляду.

У пояснювальній записці до зазначеного рішення йдеться про те, що в пересувних цирках неможливо створити умови для утримання тварин, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям. Ведмедів, зокрема, зазвичай тримають у невеликих клітках або фургонах.

Читайте також: Раді пропонують заборонити контактні зоопарки та тварин у цирках

Увагу на порушення пересувними цирками Порядку утримання диких тварин у неволі та напіввільних умовах вже багато років звертають зоозахисні та екологічні організації. У багатьох країнах Європи та Американського континенту використання тварин у пересувних цирках заборонене.

Ухвалене депутатами рішення носить рекомендаційний характер. Це пов’язано з тим, що, згідно з чинним законодавством, органи державної влади та місцевого самоврядування не мають повноважень забороняти виступи тварин у цирках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-