СБУ відпрацьовує звільнення заручників під час антитерористичних навчань

СБУ відпрацьовує звільнення заручників під час антитерористичних навчань

Фото
Укрінформ
Протягом трьох днів під Запоріжжям проходять планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання підвищеного рівня. Вони відбуваються в умовах максимально наближених до реальних, з використанням спецтехніки та озброєння.

Що вимагали умовні терористи, для чого їм потрібні журналісти та як звільняють заручників, бачили й кореспонденти Укрінформу.

"За легендою на територію області проникла диверсійна група. Терористи спробували замінувати ракетні склади однієї з військових частин. Їх помітили військові. Диверсанти захопили заручників та прийняли рішення переховуватись в одній з будівель військової частини", - пояснює прес-офіцер СБУ Сергій Левченко.

Після тривалих переговорів, терористи зазначили, що їм потрібна бригада медиків аби надати допомогу заручнику, у якого вогнепальне поранення ноги та двоє журналістів, щоб озвучити їх вимоги. Журналістам доручено оцінити склад диверсійної групи, дізнатися кількість заручників та зібрати якомога більше інформації про бойовиків.

Тактико-спеціальні антитерористичні навчання підвищеного рівня під Запоріжжям/ Фото Дмитра Смольєнка

Після отримання інформації, бійці перейшли до активної фази навчань, в ході якої відбулось звільнення заручників та захоплення терористів.

У триденних навчаннях беруть участь підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, спецпризначенці "КОРД" та "Сармат" - усього понад 500 чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-