Ужгородська міськрада не підтримала перенесення пам'ятника жертвам Голодомору

Ужгородська міськрада не підтримала перенесення пам'ятника жертвам Голодомору

Укрінформ
На сесії Ужгородської міськради у четвер депутати не підтримали зміну місця розташування монументу жертвам Голодомору «Свіча пам’яті». 

Пам'ятник пропонували перенести з набережної Незалежності у центрі міста на вулицю Тиху, що біля підніжжя гори Кальварії, де розташоване найстаріше кладовище, повідомили у прес-службі Ужгородської міськради.

“Сьогодні на сесії Ужгородської міської ради депутати не підтримали зміну місця розташування монументу жертвам Голодомору «Свіча пам’яті» – із набережної Незалежності (біля медичного факультету УжНУ), на вулицю Тиху (підніжжя Кальварії)” - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, із цього питання подавалася електронна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів, а також з ініціативи міськради проводилися публічні консультації, де краще розташувати пам’ятник.

Читайте також: Визнання Голодомору геноцидом: у Бундестаг передали ще 13 тисяч підписів українців

Монумент ”Свіча пам’яті” в Ужгороді встановили минулого листопада на набережній Незалежності до Дня пам’яті жертвам Голодомору. До листопада 2018 року Закарпаття залишалося єдиною областю в Україні, в якій не було встановлено меморіального знаку жертвам Голодомору.

Втім, естетичне рішення монументу викликало протести серед місцевих жителів, які й створили петицію до міськради з вимогою перенести монумент в інше місце Ужгорода.

Фото: zakarpattya.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-