Прокуратура перевіряє скарги ув’язнених одеської колонії

Прокуратура перевіряє скарги ув’язнених одеської колонії

Укрінформ
Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом подій, що сталися у виправній колонії №51.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

Зокрема, проводиться розслідування за ознаками ст. 392 і ст. 194 (фактом дій, що дезорганізують роботу установ виконання покарань, пошкодження майна установи і пожежного автомобіля), а також за скаргами ув’язнених на свавілля працівників, розкрадання ними майна колонії тощо. Співробітники пенітенціарної установи перевіряють стан усіх засуджених.

У прокуратурі констатували, що вже неодноразово проводили перевірки додержання прав засуджених, належних умов їх утримання. В тому числі цього року прокурори внесли 9 приписів про усунення порушень у діяльності ПВК-51, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб колонії. Торік теж було внесено 14 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 30 посадових осіб.

Читайте також: В Одеській виправній колонії арештанти влаштували бунт і підпал

Крім того, за результатами комплексних перевірок діяльності режимних установ торік і в цьому році прокуратурою області було внесено через Генеральну прокуратуру України вказівку до Мінюсту, в якій зазначено порушення у роботі колонії № 51 щодо матеріально-побутового забезпечення засуджених, проведення соціально-виховної роботи і дотримання режимних вимог.

За результатами розгляду звернень засуджених колонії облпрокуратура веде розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 175, ч. 3 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування доручено теруправлінню Державного бюро розслідувань у Миколаєві.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 27 травня, у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею. За попередніми даними, ув’язнені протестували, зокрема, через погане харчування та неналежні умови утримання.

Читайте також: В одеській колонії під час бунту в’язнів згоріло приміщення чергової частини

Повідомлялося про чотирьох постраждалих працівників колонії - у них діагностували черепно-мозкові травми.

Перший заступник глави Національної поліції — начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою "злодіїв у законіу з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа "Південна виправна колонія (No 51)" - виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Фото: Думська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-