САП зменшила суму збитків у справі Труханова до 92 мільйонів

САП зменшила суму збитків у справі Труханова до 92 мільйонів

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький погодив зміну обвинувачення у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та кількох його ймовірних спільників.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"Зміна обвинувачення не стосується правової кваліфікації дій обвинувачених. Водночас, з врахуванням досліджених доказів, прокурорами змінено фактичні обставини, за яких співучасниками вчинялись інкриміновані діяння, зокрема змінено фактичні обставини вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України в частині визначення суми коштів міського бюджету, якими співучасники заволоділи, реалізуючи розроблений план купівлі-продажу будівель колишнього заводу "Краян" за завищеною ціною (суму зменшено до 92 659 282 грн)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд переніс засідання у справі Труханова

Мотиви прийняття такого рішення у САП пообіцяли повідомити громадськості під час оголошення в суді нового обвинувального акту.

Наступне судове засідання у цій справі призначено на 09:30 31 травня 2019 року.

За даними слідства, мер Одеси Геннадій Труханов і декілька посадовців міськради та підприємців протягом липня-грудня 2016 року заволоділи значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень - будівлі збанкрутілого одеського заводу "Краян". Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-