Травневий паводок завдав Закарпаттю збитків на 150 мільйонів

Травневий паводок завдав Закарпаттю збитків на 150 мільйонів

Укрінформ
За орієнтовними даними, збитки від травневого паводку водному господарству Закарпаття становили близько 100 млн грн, а приватному сільському господарству – 50 млн грн.
Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.

“За орієнтовними даними, збитки від стихії водному господарству області становили близько 100 млн грн, а приватному сільському господарству – близько 50 млн грн. Таку цифру назвали на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій”, - йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови Закарпатської ОДА Ярослава Галаса, стихійне лихо зачепило 94 населені пункти в десяти районах Закарпаття.

Паводкова хвиля остаточно ще не залишила область, більш того, цього тижня – у вівторок і середу – прогнозуються зливи, які можуть спричинити нові підтоплення локального характеру. Однак рівень води в річках, які протікають у зонах ризику ... почав знижуватися”, - зазначив він

За словами чиновника, про точну суму завданих збитків можна буде говорити після документування всіх пошкоджених об’єктів. Але за попередніми даними, для ліквідації наслідків паводку тільки управлінню водних ресурсів необхідно близько 100 млн грн. Мова про гідротехнічні споруди, берегоукріплення, дамби тощо. Крім того, приблизні збитки сільському господарству в приватному секторі (підтоплені тепличні господарства в Іршавському та Виноградівському районах) орієнтовно складають понад 50 млн грн.

Читайте також: Негода в західній Україні забрала життя двох людей

Регіональна комісія ТЕБ та НС одноголосно ухвалила рішення попередньо класифікувати теперішній паводок як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня. Це рішення дає підстави для звернення до Кабміну із проханням виділити кошти для ліквідації наслідків стихії з резервного фонду Державного бюджету.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-