У чотирьох дитсадках Чернівців виявили заражену гельмінтами рибу

У чотирьох дитсадках Чернівців виявили заражену гельмінтами рибу

Укрінформ
У чотирьох дитячих садочках Чернівців виявлено неякісну морожену рибу.

Про це повідомляють у Чернівецькій міськраді.

"Неякісну морожену рибу виявили у дитячих садках № 51, №43, №22 та №14 в період останньої поставки цієї продукції. Риба мала зовнішні ознаки ймовірного зараження гельмінтами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комісія склала відповідні акти та направила звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області щодо проведення відбору проб мороженого хека, що надійшов на склади дошкільних установ.

"24 травня у присутності постачальника та представників Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, управління освіти міської ради було проведено забір зразків продукції морожений «Хек» , яка була поставлена у дошкільні заклади міста", - зазначають у міській раді.

На період перевірки в усіх дитсадках рибу вилучили із меню.

Читайте також: На український ринок не допустили понад 40 тонн зараженої кукурудзи з США

Як зазначається, договір із постачальником неякісної продукції укладено 28 грудня 2018 року за результатами тендерних торгів. Передбачені ним обсяги поставки 53,5 т на суму 3 652 280 грн. з ПДВ. Відповідно до умов договору впродовж 2019 року риба постачається в кожен дитсадок міста раз на тиждень.

За результатами лабораторних досліджень буде прийнято рішення щодо розірвання угоди з постачальником неякісної продукції в односторонньому порядку, заявили у прес-службі міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-