На Вінниччині визначили переможців конкурсу проектів розвитку тергромад

На Вінниччині визначили переможців конкурсу проектів розвитку тергромад

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині визначили переможців 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад з фінансуванням обласного бюджету у розмірі 20 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Вінницької обласної ради.

«Цьогоріч на конкурс подано 749 проектів. У 2018-му – 735 разом з екологічними. Враховуючи, що екологічних було 347, тому констатуємо, 2019 року кількість поданих громадами проектів збільшилась удвічі. Минулоріч загальна потреба була у 80,9 млн грн, цього року потреба у заявлених коштах з фонду конкурсу складає понад 84 млн, а виділено 20 млн грн», - цитує відомство голову облради Анатолія Олійника.

Згідно з повідомленням, базовий бюджет одного проекту в середньому становить майже 27 тис. грн. Сукупний бюджет проектів сягнув майже 256 млн грн, з яких 103 млн – це власні кошти подавачів (торік - 46 млн грн), і 68 млн грн – це кошти партнерів (минулого року – 29 млн грн).

Читайте також: У Житомирі представників тергромад навчали роботі над іміджем

Проекти на конкурс подали громади з усіх районів, чотири міста обласного значення, та усі 37 об’єднаних територіальних громад області. Найбільше їх надійшло з Шаргородського(48), Бершадського(46) та Крижопільського (42) районів.

Переважна більшість проектів стосувалась будівництва спортивних та дитячих майданчиків, капітального ремонту вуличного освітлення, утеплення ФАПів, садочків та шкіл, а також енерго- та теплоощадності та ремонту будинків культури.

Фото: vinrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-