В Одесі відкрили Почесне консульство Королівства Норвегія

В Одесі відкрили Почесне консульство Королівства Норвегія

Фото
Укрінформ
Королівство Норвегія відкрило в Одесі Почесне консульство - перше дипломатичне представництво такого рівня на території України.

У церемонії відкриття дипмісії взяли участь Посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад і заступник голови облдержадміністрації Віталій Свічинський, повідомляє прес-служба ОДА.

"Це перше Почесне консульство нашої держави в Україні. Дуже приємно бачити, що його розмістили в такому сучасному приміщенні на вулиці Мечникова. Головними завданнями почесного консула Олега Фомічова стануть захист і допомога норвезьким громадянам, які проживають або відвідують Україну, а також розвиток дружби між нашими країнами", зазначив Хорпестад.

Відкриття в Одесі Почесного консульства Королівства Норвегія / Фото: Одеська ОДА

Посол також додав, що “наші інвестори все частіше створюють спільні підприємства, особливо в альтернативній енергетиці. Ми підтримуємо європейський вибір України та її територіальну цілісність”.

Читайте також: Морська вода біля узбережжя Одеси відповідає нормам – МОЗ

Зі свого боку, заступник голови облдержадміністрації Свічинський зазначив, що "Одещина як один з найбільших регіонів України має величезний потенціал для співробітництва і зацікавлена в поглибленні взаємовигідних зв’язків у всіх сферах та напрямках".

За словами почесного консула Олега Фомічова, юрисдикція консульства поширюється на три області - Одеську, Миколаївську і Херсонську.

«Я впевнений, що відкриття офісу в Одесі сприятиме подальшому зміцненню наших культурних та економічних зв'язків», - сказав Фомічов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-