На Луганщині створили вже 23 об’єднані тергромади

На Луганщині створили вже 23 об’єднані тергромади

Децентралізація
Укрінформ
У Луганській області вже утворено 23 ОТГ, до яких увійшли 95 місцевих рад.

Про це на брифінгу розповів заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із загальної кількості ОТГ 11 зареєстровано упродовж 2018 року, у 2019 – одна, Половинкинська у Старобільському районі. У дев’яти з них перші вибори вже відбулися. Вісім очікують на перші вибори 30 червня 2019 року. Це чотири сільські громади в Старобільському районі, дві в Станично-Луганському районі і ще одна сільська ОТГ у Сватівському районі. Крім того вибори пройдуть в Марківській селищній громаді, яка є адміністративним центром району», - повідомив Іваненко.

Читайте також: Учасники кампанії «Я-громада!» заохочували мешканців Миколаївщини об'єднуватись

Загалом у цей день вибори відбудуться у 66 громадах України. У 25 перші вибори ще не призначені. Серед них і п’ять ОТГ Луганської області: Гірська міська, Новоайдарська селищна, Нижньотеплівська та Широківська сільські, Щастинська міська.

Крім того, у 2018 році виявили бажання приєднатися до вже утворених ОТГ дві сільські громади – Тимошинська до Білокуракинської та Заайдарівська до Новопсковської. Додаткові вибори депутатів у цих громадах призначені також на 30 червня 2019 року.

Фото: vistilug.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-