Сільським амбулаторіям на Запоріжжі передали 17 автомобілів

Сільським амбулаторіям на Запоріжжі передали 17 автомобілів

Фото
Укрінформ
На площі Героїв у Запоріжжі голова облдержадміністрації Костянтин Бриль вручив ключі від 17 автомобілів працівникам сільських амбулаторій області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Це дуже важлива подія для сільської медицини Запорізької області. Задля забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників нині придбано 17 одиниць Рено Дастер вартістю 500 тисяч гривень кожен. Загальна вартість придбаних авто складає 8 мільйонів 500 тисяч гривень", - підкреслив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У Запоріжжі медикам сільських амбулаторій передали16 автомобілів / Фото: Ольга Звонарьова. Укрінформ

За його словами, медична реформа була започаткована Петром Порошенком та Володимиром Гройсманом і нині усі бачать її реальне втілення у життя. В області затверджено та розпочато будівництво 17 об’єктів охорони здоров’я у сільській місцевості. Серед них - один центр первинної медико-санітарної допомоги та 16 сільських лікарських амбулаторій. Загальна вартість будівництва становить 152,9 мільйона гривень.

"Це ледь не вперше за роки незалежності України таку підтримку отримує саме сільська медицина. Вважаю, що в кожній ОТГ має бути нова амбулаторія з власним транспортом та досвідченими лікарями", - сказав Бриль.

Читайте також: У Мелітополі створюють лікарню інтенсивних методів лікування

Загалом область отримала субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в сумі 181,4 мільйона гривень та співфінансування з місцевих бюджетів – 16,3 мільйона гривень. На цей час первинну медичну допомогу в сільській місцевості надають: 31 центр первинної медико-санітарної допомоги, 179 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, у тому числі у складі об’єднаних територіальних громад - 16 центрів первинної медико-санітарної допомоги та чотири амбулаторії загальної практики сімейної медицини; 108 фельдшерсько-акушерських пунктів, 114 фельдшерських пунктів та 20 пунктів здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-