Харківська міська рада програла апеляційний суд щодо волонтерського намету

Харківська міська рада програла апеляційний суд щодо волонтерського намету

Укрінформ
Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу представників Харківської міськради на рішення суду першої інстанції у справі про намет "Все для перемоги!", що на площі Свободи у центрі міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів співорганізатор намету як своєрідної форми постійного пікету на площі Свободи Борис Редін.

"Ми тільки що виграли суд. Головуюча колегії суддів Зоя Подобайло оголосила, що скарга міськради на рішення суду першої інстанції щодо обмеження протесту на майдані Свободи з використанням намету або інших споруд не підлягає задоволенню", - зазначив Борис Редін.

За його словами, відтепер рішення суду першої інстанції - відмова у задоволенні позову міськради - набуває чинності: "У міськраді є право оскаржити це рішення у касації на протязі 30 днів, але шансу виграти немає".

"Суд також відмовився розглядати підпал намету сьогодні уночі як черговий доказ небезпечності намету, на чому наполягав представник міськради", - додав Борис Редін.

Читайте також: До відставки Кернеса: активісти готують відповідь на підпалення намету у Харкові

За його словами, на суді були присутні два десятки активістів, які на початку засідання хором виконали гімн України: "У дворі були припарковані поліцейські автівки, поліція чергувала і в приміщенні суду. Інцидентів не було".

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", що встановлений активістами на площі Свободи.

Читайте також: У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги"

У гасінні намету взяли участь активісти та патрульні поліціянти, які чергують неподалік на площі. Внаслідок події ніхто з людей не постраждав, але у вогні згоріла частина тенту, дах, підлога та банер "Все для перемоги!". Активісти зранку вже відновлюють намет та чекають на грошову підтримку благодійників: збиток від пожежі складає кілька десятків тисяч гривень.

Активісти, каже співорганізатор намету Борис Редін, й далі захищатимуть намет: "Тепер є привід об"єднати усі патріотичні організації міста та підготувати гідну відповідь міськраді. Вона буде у рамках закону, та охоплюватиме різні напрямки, аж до відставки Геннадія Кернеса з посади Харківського міського голови".

18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив представникам міськради у справі про намет, назвав претензії влади необґрунтованими. 19 травня міськрада подала скаргу на рішення суду.

Читайте також: У Кернеса збираються оскаржити судову відмову щодо волонтерського намету

9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-