До відставки Кернеса: активісти готують відповідь на підпалення намету у Харкові

До відставки Кернеса: активісти готують відповідь на підпалення намету у Харкові

Укрінформ
Харківські активісти чекають на грошову допомогу у відновленні намету "Все для перемоги!", який сьогодні вночі був підпалений.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів один з організаторів намету Борис Редін.

"Збиток від пожежі складає кілька десятків тисяч гривень. Дах, як і банер "Все для перемоги!", прийдеться відновлювати на 100%, підлогу - на 40%, стіни - на 25%. У збиток також записуємо підписи харків'ян, які напередодні зібрано на підтримку намету, та які знищено вогнем", - зазначив Редін.

За його словами, активісти вже збирають гроші у складчину: "Будемо вдячні усім за допомогу. Наші реквізити є у Facebook на сторінці громадської організації "Інфоцентр Евро Харків".

Як зазначив Редін, активісти й далі будуть захищати намет, де вже встановлені нові прапори - жовто-блакитний та червоно-чорний.

"Міська влада першою оголосила нам війну, хоча ми її не чіпали. Тепер є привід об'єднати усі патріотичні організації міста та підготувати гідну відповідь. Одразу підкреслюю: відповідь буде у рамках закону, та охоплюватиме різні напрямки, у тому числі, аж до відставки Геннадія Кернеса з посади Харківського міського голови. Як це буде, зараз не можу сказати, але ми над цим працюємо", - пояснив Редін.

Читайте також: У Харкові поліція розслідує підпал волонтерського намету

За його словами, те, що сталося уночі, зробило активістів ще міцнішими: "До нас підходять перехожі та пропонують фізичну допомогу у відновленні намету, значить, нас стає більше".

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", що встановлений активістами на площі Свободи в Харкові та зникли. У гасінні намету взяли участь активісти та патрульні поліцейські, які чергують на площі. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична доручила правоохоронцям та ДСНС з’ясувати всі обставини нічної пожежі у волонтерському наметі на площі Свободи в найкоротший термін.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив міськраді у задоволенні позову щодо знесення волонтерського намету. 19 травня позивач подав апеляційну скаргу на рішенні суду. Розгляд скарги відбудеться 20 травня до кінця дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-