У Харкові поліція розслідує підпал волонтерського намету

У Харкові поліція розслідує підпал волонтерського намету

Укрінформ
Кримінальне розслідування за статтею, пов'язаною з умисним пошкодженням майна, відкрито за фактом підпалу вночі волонтерського намету "Все для перемгои", що на площі Свободи у центрі Харкова.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років", - йдеться у повідомленні.

На місце події виїжджало керівництво обласного главку та Шевченківського відділу поліції, слідчо-оперативна група, експерти та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги"

Поліція встановлює обставини загоряння волонтерського намету. Поліцейські провели огляд місця події та опитали свідків. В ході слідчих дій застосовувалась виїзна криміналістична лабораторія.

Зранку 20 травня голова Харківської ОДА Юлія Світлична доручила правоохоронцям та ДСНС з’ясувати всі обставини нічної пожежі у волонтерському наметі на площі Свободи в найкоротший термін: "Розраховую, що харківські правоохоронці приділять пильну увагу цій ситуації, детально вивчать усі факти та свідчення й встановлять причини події".

Читайте також: Голова Харківської ОДА доручила розслідувати пожежу у волонтерському наметі якнайшвидше

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", що встановлений активістами на площі Свободи в Харкові та зникли. Намет гасили активісти. що залишалися там вночі, та патрульні поліцейські, які чергують неподалік на площі. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Активісти зранку вже відновлюють намет.

18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив позивачу-міськраді у задоволенні позову щодо волонтерського намету. 19 травня міськрада подала апеляційну скаргу не це рішення.

9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.

12 травня на площі Свободи зібралися півтисячі людей, вимагаючи від міської влади захистити цей символічний агітаційний стенд, який вже 5 років розповідає харків'янам про події на сході України.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи до площі Захисників України, а при відмові з боку активістів доручити Юридичному департаменту забезпечити підготовку та подачу матеріалів до Харківського окружного адміністративного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-