Голова Харківської ОДА доручила розслідувати пожежу у волонтерському наметі якнайшвидше

Голова Харківської ОДА доручила розслідувати пожежу у волонтерському наметі якнайшвидше

Укрінформ
Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична доручила правоохоронцям та ДСНС з’ясувати всі обставини нічної пожежі у волонтерському наметі на площі Свободи.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Обставини пожежі, що сталась сьогодні в центрі міста у волонтерському наметі на площі Свободи, мають бути з’ясовані в найкоротший термін. Розраховую, що харківські правоохоронці приділять пильну увагу цій ситуації, детально вивчать усі факти та свідчення й встановлять причини події", - заявила Світлична.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня о 04:30 невідомі підпалили намет "Все для перемоги", встановлений активістами на площі Свободи. Постраждалих немає, проте згоріла частина тенту та банер "Все для перемоги!".

Читайте також: У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги"

Організатори встановлення намету заявили, що вже сьогодні встановлять новий банер та відремонтують намет.

Скандал навколо цього об'єкта виник близько двох тижнів тому. 9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використання намету з площі Свободи на площу Захисників України. Коли активісти відмовились, юридичному департаменту міськради було доручено забезпечити підготовку та подання матеріалів до Харківського окружного адміністративного суду.

18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив представникам міськради у задоволенні позову щодо цього намету.

19 травня міськрада звернулась до суду з апеляційною скаргою на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-