У Харкові підпалили волонтерський намет

У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги"

Фото
Укрінформ
Невідомі вночі підпалили волонтерський намет "Все для перемоги", що на площі Свободи в центрі Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів лідер громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький.

"Це сталося близько 4:30. Невідомі облили намет паливом з боку входу - якраз навпроти будинку Харківської ОДА - підпалили і зникли", - зазначив Сосницький.

У Харкові підпалили волонтерський намет "Все для перемоги" / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

За його словами, активісти, які чергують у наметі, і патрульні, які за службовим обов'язком знаходяться на площі, ліквідували займання: "Постраждалих немає".

"Намет сильно пошкоджено, згоріла частина тенту. Згорів і банер "Все для перемоги", - додав Сосницький.

Як сказав журналістам один з організаторів облаштування намету як постійно діючого пікету на площі Свободи Борис Редін, про факт умисного підпалу заявлено в поліцію.

"До нас уже надходили погрози підпалити намет, і ми їх оприлюднимо. Намет ми відновимо, банер сьогодні ж надрукуємо. Намет залишиться на площі, ми нікуди не підемо", - наголосив Редін.

У цей час активісти вже почали роботу з розбирання згорілих частин намету.

Читайте також: У Кернеса збираються оскаржити судову відмову щодо волонтерського намету

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив представникам міськради в позові з приводу знесення намету, назвавши його необґрунтованим.

19 травня міськрада подала скаргу на рішення суду.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петицію харків'ян про знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення нинішньому проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова.

12 травня на площі Свободи зібралося півтисячі харків'ян, вимагаючи від міської влади захистити намет як символічний агітаційний стенд, який уже 5 років розповідає харків'янам про події на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-