У Кернеса збираються оскаржити судову відмову щодо волонтерського намету

У Кернеса збираються оскаржити судову відмову щодо волонтерського намету

Укрінформ
Міськрада оскаржить відмову Харківського окружного адміністративного суду у задоволенні позову щодо намету на площі Свободи у центрі міста.

Про це журналістам розповів директор Департаменту міськради у справах інформації Юрій Сидоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення суду у справі щодо використання намету на площі Свободи буде оскаржено", - зазначив Сидоренко.

За його словами, юристи міськради вже готують скаргу: "Її подадуть до кінця дня".

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Харківського окружного адміністративного суду, яке розпочалося учора о 17:40, а закінчилося опівночі, за участю представників позивача та відповідача, а також 30 активістів, cуддя Владислав Єгупенко відмовив позивачу у задоволенні позову щодо волонтерського намету, а саме, мотивація та докази, на які посилається позивач, не дають суду підстав для встановлення висновків про обґрунтованість позову.

Читайте також: Суд залишив намет “Все для перемоги” на майдані Свободи

Зазначено, що це рішення може бути оскаржене у відповідний термін та набуває чинності після закінчення терміну апеляційного оскарження.

9 травня міський голова Харкова Геннадій Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції містян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.

12 травня на площі Свободи зібралися півтисячі людей, вимагаючи від міської влади захистити цей символічний агітаційний стенд, який вже 5 років розповідає харків'янам про події на сході України.

15 травня погоджувальна комісія міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використання намету з площі Свободи на площу Захисників України: "При відмові з боку активістів, доручити Юридичному департаменту забезпечити підготовку та подачу матеріалів до Харківського окружного адміністративного суду".

Того ж дня активісти відмовились переносити намет: "До суду готові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-