На Закарпатті підтримають фінансово регулярне авіасполучення між Ужгородом та Києвом

На Закарпатті підтримають фінансово регулярне авіасполучення між Ужгородом та Києвом

Укрінформ
Депутати Закарпатської облради проголосували за дофінансування авіаперевезень з тим, аби між столицею та регіоном з червня відновився авіарейс “Ужгород-Київ-Ужгород”.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на сесії Закарпатської обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Польоти за щоденним рейсом “Ужгород-Київ-Ужгород” повинні відновитися із 3 червня. Наразі за існуючими домовленостями із перевізником рейс за цим авіамаршрутом здійснюватиметься тричі на тиждень — по понеділках, середах та п'ятницях, у подальшому частоту польотів збільшать до щоденних. Виліт з Ужгорода о 6.45, повернення з Києва о 20.15. Вартість квитка на рейс в середньому буде коштувати 2700 грн”, - повідомив голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Рейс здійснюватиме вітчизняний перевізник “Мотор Січ”.

Для того, аби компенсувати перевізнику збитки у разі не заповнення рейсу із обласного бюджету депутати виділять 2 млн грн. Ці кошти можливо будуть потрібні перевізнику для того, аби компенсувати збитки на початку функціонування рейсу.

Разом із тим, депутати вимагають від підприємства звіт про діяльність в першому півріччі 2019 року та бізнес-план на друге півріччя.

Читайте також: У Києві вперше у Європі запустили сервіс Uber Shuttle

Як повідомлялося, 10 травня з аеропорту" Ужгород" був здійснений останній рейс за відновленим у березні маршрутом “Ужгород-Київ” із пересадкою у Львові. Рейс був збитковий, в середньому ним користувалося десять пасажирів.

До березня 2019 з міжнародного аеропорту “Ужгород” не здійснювалися польоти понад два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-