Рішення щодо волонтерського намету в Харкові прийматиме суд

Рішення щодо волонтерського намету в Харкові прийматиме суд

Укрінформ
Рішення щодо ситуації з наметом "Все для перемоги" на площі Свободи прийматиме суд.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради, посилаючись на директора Департаменту територіального контролю Олексія Калину.

"У Харківську міську раду надійшло не одне звернення активістів про те, що на площі, навпроти будівлі №64 по вул. Сумській, триває акція протесту. В даний час міська рада готує документи для подання позовної заяви до Харківського окружного адміністративного суду з проханням обмежити зазначений захід шляхом заборони використання намету. Тому в даний час знесення намету неможливе, це буде неправомірно", - зазначив Олексій Калина.

Читайте також: У Кернеса хочуть "переселити" волонтерський намет

За його словами, об'єкт розміщений самовільно з порушенням Правил благоустрою міста.

"Впродовж трьох днів порушення усунені не були, тому питання по намету повинні були винести на засідання виконавчого комітету міської ради, але з певних причин питання перейшло в іншу правову площину", - пояснив Олексій Калина.

За його словами, в цьому питанні не можна керуватися тільки Правилами благоустрою: "Тому було проведено засідання погоджувальної комісії, на якій було запропоновано обмежити зазначений захід шляхом перенесення намету в інше місце — на площу Захисників України".

Читайте також: У Харкові перевіряють, чи дійсно біля волонтерського намету потрібен ремонт

"Все це відбувається в рамках конструктивного діалогу з урахуванням необхідності дотримання законодавства, прав осіб, які проводять зазначену акцію, і харків'ян", - додав Олексій Калина.

Поки, сказали кореспонденту Укрінформу в міськраді, невідомо, коли саме суд розгляне позов юридичного департаменту: "Можливо на це знадобиться тиждень-два".

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня погоджувальна комісія Харківської міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи на площу Захисників України: "У разі відмови доручити Юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду".

Однак активісти, які охороняють намет "Все для перемоги", що на площі Свободи у центрі Харкова, відмовились від пропозиції: "Намет у 2014 році встановлено на ключовому місці. Тому ми нікуди не підемо. До суду готові, не боїмось".

Читайте також: У Харкові активісти відмовилися переносити намет: "До суду готові"

12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги!", вимагаючи від міської влади захисту цього символічного агітаційного стенда, який вже 5 років розповідає містянам про події на сході України.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків"ян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-