У Миколаєві цьогоріч бродячі пси покусали вдвічі більше людей - понад дві сотні

У Миколаєві цьогоріч бродячі пси покусали вдвічі більше людей - понад дві сотні

Укрінформ
У Миколаєві з початку 2019 року кількість укушених собаками людей збільшилася вдвічі. Половина укусів - стерилізованими бродячими псами.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор КП "Центр Захисту Тварин" Олександр Голобродський.

«В місті Миколаєві з початку 2019 року кількість укушених бродячими собаками людей виросла вдвічі, порівняно з відповідним періодом минулого року. Причому, половина укусів - стерилізованими псами», - зазначив Голобродський.

Він опублікував офіційного листа щодо відповідної статистики, наданої міським управлінням охорони здоров'я. Зокрема, там сказано, що за три місяці 2019 року кількість укушених собаками людей становила 248 осіб, з яких 128 – бродячими псами. І це вдвічі більше, аніж рік тому.

Читайте також: У Миколаєві — карантин: кількість постраждалих від укусів скаженого пса зростає

Як уже повідомляв Укрінформ, у березні 12 мешканців Миколаєва постраждало від укусів бродячого пса, який був хворий на сказ.

Так званий собачий конфлікт між зоозахисниками, депутатами та місцевими жителями триває вже майже рік. Одні вимагають прибрати блудних псів з вулиць міста, де їх розвелося занадто багато і вони проявляють агресивність, інші - категорично проти будь-яких кардинальних змін щодо цього питання. Зоозахисники постійно блокують роботу КП "Центр захисту тварин", вдаються навіть до фізичних дій проти директора та працівників КП. Порушено два кримінальні провадження.

Міський голова Олександр Сєнкович ще в минулому році пообіцяв розробити і винести на розгляд сесії питання щодо програми захисту тварин, де б усі ці питання були урегульовані. Проте досі цього так і не сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-