У Харкові активісти відмовилися переносити намет:

У Харкові активісти відмовилися переносити намет: "До суду готові"

Укрінформ
Активісти, які охороняють намет "Все для перемоги", розташований на площі Свободи у Харкові, відмовились переносити місце проведення безстрокової акції на площу Захісників України, у Слободському районі міста.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів лідер громадської організації "Аникорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький.

"Ми відмовляємось переносити намет "Все для перемоги" з центральної площі Свободи до площі Захісників України, що у Слобідському районі міста. Намет у 2014 році встановлено на ключовому місці. Тоді проросійські сили звідси двічі штурмували будівлю Харківської ОДА та двічі намагалися перетворити регіон на "ХНР". Тому ми нікуди не підемо", - зазначив Антон Сосницький.

За його словами, міська влада погрожує судом організаторам намету як своєрідного постійного пікету. "До суду готові, не боїмось," - заявив Сосницький.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня мер Харкова Геннадий Кернес заявив, що готовий задовольнити петицію про знесення волонтерського намету "Все для победи", який до того простояв на площі Свободи 5 років. Тоді аргументом було те, що намет нагадує людям про війну на Сході України у той час, як новообраний президент Володимир Зеленський заявляє про необхідність припинити вогонь на Донбасі.

Читайте також: У Харкові до волонтерського намету не пустили комунальників із трактором

12 травня на захист намету у центрі міста зібралися півтисячі людей. Від міської влади вимагали захисту намету та встановлених поруч стендів, де розміщено інформаційні матеріали про події на Сході.

13 травня комунальники вдалися до двох спроб розпочати ремонти на місці, де наразі стоїть намет. 14 травня за ініціативи активістів, які захищають намет "Все для перемоги" від знесення, представники КП "Харківські теплові мережі" та представники Департаменту житлово-комунального господарства Харківської ОДА почали вивчати необхідність ремонту теплових комунікацій поблизу намету. Вони пообіцяли активістам проінформувати про результати огляду, але не зробили цього.

Сьогодні погоджувальна комісія Харківської міськради запропонувала перенести “спірний” намет на площу Захисників України, аргументувавши це тим, що намет 5 років простояв у дуже небезпечному місці: на проїжджій частині, а також у зоні потенційного ураження електричним струмом (у разі обриву контактної мережі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-